De anime community door en voor fans.
Become a member of AnimeLifeStyle.net, right now!
Menu

Browse reviews by alphabetical listing

Category: Anime DVD
Title: Ninja Scroll TV DVD 1 Popular views:2314
Description   Ninja Scroll TV DVD 1 van 3 (box)
Uitgebracht door: A-Film in een 3 DVD box die de gehele serie bevat.
Prijs: 25 Euro
Disk formaat: DVD9
Afleveringen: 4
Totale duur: 94 minuten
Talen: Japans 2.0, Engels 2.0 en 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Extra’s: Storyboard, Interviews, Creating The Cover Art en trailers.

Ninja Scroll TV: Volume 1: Dragonstone
Verhaallijn op de hoes:
Ninja Scroll is een serie verhalen rond het leven van de meesterlijke ninja Jubei Kibagami.
Deze trekt als huurling door het land waar ettelijke ninjaclans huizen. Een daarvan is de Hiruka-clan. De leden hiervan zijn gedoemd om te leven en te sterven in de duisternis.
Ze moeten een heilige, magische schat beschermen: de Dragon Stone. De Kimou-clan aast op de Dragon Stone en het geheim dat de steen herbergt. Jubei is de aangewezen persoon om de Dragon Stone en Shigure, de priesteres van het licht – de enige persoon die de krachten van die magische steen kan gebruiken – te beschermen.

Review:
Ik stopte de dvd in mijn dvd-speler met geen enkele verwachting en het eerste wat gelijk opviel was het verplichte promotie filmpje tegen piraterij.
Natuurlijk snap ik de bedoeling hiervan, maar ik ervaar het toch als irritant, omdat je dit filmpje moet kijken, want een mogelijkheid om het te skippen is er niet.
Het menu ziet er goed uit en werkt naar behoren.
Bij de eerste twee afleveringen zijn de subs aardig beroerd, de timing is niet goed en het lijkt er verdacht veel op, dat het de vertaling van de Engelse dub is.
Wat wel opvalt dat bij de volgende afleveringen de subs wel goed zijn en de timing gewoon goed is. Er zijn geen opvallende spelfouten en waarschijnlijk zijn afleveringen 3 en 4 door een andere vertaler gedaan.
Ik moet hierbij zeggen, dat ik niet weet of de vertaling daadwerkelijk goed zijn, omdat mijn kennis van de Japanse taal minimaal is.
Wat ook opvalt is dat er aan het einde van de afleveringen geen previews zijn van de volgende aflevering, maar goed dat is niet echt belangrijk.
Het beeldmateriaal is scherp en is over de gehele dvd goed te noemen, ik ben geen slechte beelden tegen gekomen.
De hoes ziet er prima uit.
De extra’s:
- Storyboard: Interessant filmpje, waarbij je de ruwe storyboards tot leven ziet komen.
Wat ik wel jammer vond is dat het alleen met de Engelse dub te zien is.
- Interviews:
*Kintaro:
Meneer Kitaro verteld over zijn composities (hij heeft de OP en ED gemaakt) en waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Hij geeft ook zijn visie over de serie.
Leuk interview en het is Nederlands ondertiteld.
*Peter McEvilley:
Interview met de maker van de soundtrack.
-Creating The Cover Art:
Aardig filmpje die het ontstaan van de coverart laat zien.
-Trailers:
Bevat een Ninja Scroll Promotie trailer.

Mijn verhaallijn: (Let op het kan enkele spoilers bevatten)
Het verhaal speelt zich af 14 jaar na de film. Jubei Kibagami vervolgd zijn pad als een meesterloze zwaardvechter.
Het verhaal begint wanneer hij Shigure ontmoet, ze is een priesteres die nog nooit buiten haar dorp is geweest. Maar als een groep demonen haar dorp vernietigt en de dorpelingen vermoord, is ze op de vlucht.
Jubei gaat het gevecht aan met enkele demonen en verslaat hen.
Bij toeval ontvangt hij de geheimzinnige Draken Steen en daardoor wordt hij het doelwit van 2 rivaliserende demonen clans.
Hij komt daardoor een hoop tegenstanders tegen die hij natuurlijk weet te doden.
Ondertussen is Shigure nog steeds op de vlucht, maar ze komt de monnik Dakuan en de jonge dief Tsubute tegen, ze beschermen haar tegen enkele demonen die het op haar gemunt hebben. De twee besluiten Shigure te helpen met haar zoektocht naar de stad Yagyu en met twee clans demonen die Shigure achtervolgen moet Dakuan weer de hulp inroepen om haar te beschermen.
Nadat Jubei hun redt van een paar demonen geeft hij Shigure de Draken Steen, maar terwijl ze slaapt steelt Tsubute de steen. Natuurlijk gaat Jubei achter hem aan en pakt de steen terug, maar hij wordt weer aangevallen door een demoon. Tijdens dat gevecht breekt de Draken Steen in tweeën en de ene helft heeft Jubei en de andere helft komt terecht bij de leider van de Kimou-clan.
Ze moeten nu op zoek gaan naar de andere helft, maar dat gaat geen makkelijk klus worden…

Mijn conclusie:
Het is een aardige serie om te kijken en gelukkig zit er niet zoveel buitensporig geweld als de film. Het verhaal is ook stukken beter als de film en roept nogal wat vragen op: Wat is nu precies de Draken Steen? Wie of wat is Shigure?
Maar dat zal hopelijk wel duidelijker worden in de volgende afleveringen.
De DVD zelf is een redelijke release van A-Film met als minpunt de niet zo geweldige subs van de eerste twee afleveringen.
Ik moet zeggen dat A-Film mij best wel verrast, want mijn beeld van hun is ronduit slecht.
Ze hebben uiteindelijk wel een aardige DVD uitgegeven, die redelijk veel extra’s heeft en de gehele box heeft een gunstige prijs.
Ik geef de eerste dvd een 6 ½
Ik ben benieuwd naar de volgende DVD en mijn review daarvan komt binnenkort.
Review submitted: 29/03/2005
Tell a friend | Broken link